neděle 19. února 2012

Kuře marinované v podmáslí

Ač by se to na první pohled nemuselo zdát, podmáslí se výtečně hodí k marinování masa. Tento recept je mírnou modifikací tohoto amerického receptu Buttermilk Roast Chicken.

Ingredience (4 porce)

  • 8 kuřecích paliček
  • 1 lžíce oleje
Marináda
  • 3 dcl podmáslí
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku, prolisovaného
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžíce  medu
Postup
  1. Všechny ingredinece na marinádu dobře promícháme. Paličky důkladně omyjeme a osušíme. Naskládáme do uzavíratelné nádoby, nebo do mrazícího pytlíku se zipem. Zalijeme marinádou a dobře promícháme. Necháme v lednici marinovat přes noc. Pokud nemáme tolik času, necháme alespoň dvě hodiny při pokojové teplotě.
  2. Paličky vyjmeme z marinády a naskládáme do pekáče. Pokapeme olivovým olejem.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 40 minut.


Podáváme s nějakou studenou omáčkou, například s ranch dressingem, nebo se sladkou chilli omáčkou. Jako přílohu doporučuji pečené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat