čtvrtek 3. dubna 2014

Špagety s pórkem

Jednoduchý recept na bezmasé špagety, případně samozřejmě jiné těstoviny s minimem ingrediencí ale skvělou chutí.

Ingredience (2 porce)


  • 200g špaget
  • 1 pórek
  • 100ml smetany (může být rostlinná)
  • hrst čerstvé bazalky
  • hrst čerstvé petržele
  • hrst nastrouhaného parmazánu nebo jiného zralého sýra
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Pórek nakrájíme na tenká kolečka nebo proužky.
  2. Do zahřáté hluboké pánve dáme olej a osmahneme celé stroužky česneku.
  3. Po chvilce přidáme pórek, osmahneme a podlijeme trochou vývaru nebo vody na špagety. Pórek musí úplně změknout, vaříme asi deset minut. Česnek vyndáme. Pokud je směs suchá, podléváme.
  4. Mezitím dáme vařit špagety do osolené vody.
  5. Až jsou špagety uvařené "al dente", přidáme je do pánve, klidně s trochou vody ve které se vařily.
  6. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, smetanu a většinu sýra. Chvilku spolu povaříme, aby se všechny chutě spojily.
Při podávání posypeme zbytkem sýra, zakápneme olivovým olejem a můžeme ozdobit lístkem bazalky nebo petržele.

Žádné komentáře:

Okomentovat