sobota 9. srpna 2014

Fazolky na řecký způsob

Zelené fazolové lusky se u nás tradičně jí jako příloha, většinou se slaninou. Tento způsob přípravy je lehčí a použít se dá buď jako příloha, nebo třeba se šťouchanými bramborami nebo tortillou jako lehké hlavní jídlo.

Ingredience


  • 500g zelených fazolových lusků
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 větší rajčata
  • půl červené papriky
  • 1dl suchého bílého vína
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • lžička mleté skořice

Postup

  1. Cibuli rozpůlíme nakrájíme na tenké plátky. Česnek nasekáme. Fazolky omyjeme a zbavíme tvrdých konců. Rajčata a papriku nakrájíme na menší kousky. 
  2. Na olivovém oleji osmahneme asi 10 minut cibuli s česnekem do zesklovatění. Přidáme rajčata a papriku a také osmahneme, asi 5 minut. Lehce osolíme.
  3. Přidáme fazolky a podlijeme vínem. Až vyprchá alkohol, přikryjeme poklicí a dusíme asi 45 minut.
  4. Nakonec přidáme skořici a dochutíme solí a pepřem, dle libosti.
Na talíři můžeme pokapat citrónovou šťávou a olivovým olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat