Ingredience
- hovězí steaky (200-300g na osobu)
- 100g zelených oliv
- sůl
- pepř
- worcestrová omáčka
- olivový olej
- sterilované fazolové lusky ve slaném nálevu
- 3 stroužky česneku
- Steaky omyjeme, potřeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a necháme tak hodinu odpočinout
- Olivy pokrájíme
- Rozpálíme trochu olivového oleje na pánvi a vložíme na ni steaky, které rychle opečeme z jedné a druhé strany (stačí minuta z každé strany, aby se maso zatáhlo).
- Pokapeme worcestrovou omáčkou a přisypeme olivy.
- Přikryjeme poklicí a opečeme z každé strany podle toho, jak kdo má steak rád. My je necháváme dobře propéct, což trvá asi 20 minut.
- Hotové steaky spolu s olivami vyjmeme a dáme na talíře, polijeme tak polovinou vypečené šťávy.
- Do zbytku šťávy přilijeme trochu oleje a hodíme tam sterilované fazolové lusky. Do pánve rozmačkáme česnek, osolíme a opepříme.
- Fazolky necháme jen krátce prohřát, stačí tři minuty a ihned podáváme.
Ahoj, koukám je z tebe slušnej gurmán. Kde kupuješ kvalitní svíčkovou z biochovů?
OdpovědětVymazatUž se dá koupit i v supermarketu (třeba Interspar na Arkádách). Ale nejlepší je na trhu na Náplavce (v sobotu), tam bývá pravidelně stánek s bio masem.
OdpovědětVymazat