neděle 3. října 2010

Kuřecí křídla s parmazánem a česnekem

Méně tradiční úprava kuřecích křídel než třeba populární křídla na medu. Připravte se ale na opravdu výjimečný chuťový zážitek a doporučuju křídel udělat raději méně, protože jinak se jich přejíte. Prostě nejde přestat.



Ingredience (2 porce)
  • 800g kuřecích křídel
  • 1 lžička rozmarýnu (sušeného nebo čerstvého, pokud máte, pak to chce 2 lžičky)
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička soli
  • hrst čerstvé bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • hrst strouhaného parmazánu (nebo případně Grana Padano)
  • 3 lžíce olivového oleje
Postup
  1. Křídla rozdělíme na jednotlivé části oddělené klouby (každé křídlo na tři), špičky buď vyhodíme, nebo spotřebujeme třeba na polévku. Důkladně omyjeme a usušíme.
  2. Křídla posypeme směsí oregana, rozmarýnu, římského kmínu a soli a rozložíme na plech na pečící papír.
  3. Rozehřejeme troubu na 220°C a křídla pečeme asi 25 minut.
  4. Mezitím si v míse připravíme směs na obalení. Smícháme parmazán, lisovaný česnek, nasekanou bazalku a olivový olej.
  5. Až jsou křídla upečená, sundáme je z plechu a v míse důkladně promícháme a obalíme v připravené směsi. Potom hned podáváme.
Servírujeme s čerstvou zeleninou (řapíkatý celer, hranolky mrkve) nebo s bagetou. Hodí se k tomu omáčka z modrého sýra nebo Ranch dressing.



Žádné komentáře:

Okomentovat