neděle 7. listopadu 2010

Kuře na víně

Jednoduchá úprava kuřete původem z Řecka. Pro případ, že už se omrzelo jenom pečené kuře.

Ingredience
  • celé kuře nebo třeba kuřecí stehna
  • šťáva z jednoho citronu
  • sklenka červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
Postup
  1. Kuře rozdělíme na díly, důkladně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
  2. V kastrole nebo v hluboké pánvi rozpálíme olivový olej  a kuřecí díly na něm z obou stran několik minut osmahneme.
  3. Postupně přiléváme nejdříve citrónovou šťávu a potom víno, aby se vždy stihlo ohřát.
  4. Až z vína vyprchá alkohol, přikryjeme poklicí a dusíme asi 30-40 minut, dokud není kuře měkké.
Podáváme s bramborem, rýží nebo čerstvým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat