neděle 14. října 2012

Kuře Čachochbili

Trochu zjednodušená verze gruzínského receptu na kuře s omáčkou. Recept máme od mojí maminky.

Ingredience (2 porce)


  • dvě kuřecí čtvrtky
  • jedna větší cibule
  • dvě lžíce rajského protlaku
  • pepř
  • sůl
  • sladká paprika

Postup

  1. Kuře pečlivě omyjeme a osušíme. Posolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou paprikou.
  2. Na oleji kousky kuřete osmahneme do zlatova a vyjmeme.
  3. Na zbylém oleji v pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí.
  4. Do pánve vrátíme zpátky kuře a podlijeme vývarem nebo horkou vodou a vaříme, dokud kuře není měkké (asi 30 minut).
  5. Deset minut před koncem vaření  přidáme rajský protlak rozmíchaný v troše vody. Kuře by mělo být tak z poloviny ponořené v omáčce.

Podáváme s rýží nebo s čerstvým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat