neděle 7. června 2009

Celerová polévka s mandlemi

Celkem rychlá polévka, která zasytí. Děláváme si ji někdy k večeři nebo jako lehký oběd.

Ingredience
  • 250g řapíkatého celeru
  • 4 čerstvá rajčata nebo půl plechovky sterilovaných
  • 1 cibule
  • 40g neloupaných mandlí
  • snítka rozmarýnu (čerstvý nebo sušený)
  • 750ml zeleninového vývaru
  • máslo, olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • chléb
Postup
  1. Řapíkatý celer, rajčata a cibuli nakrájíme na menší kostičky.
  2. V hrnci rozpustíme plátek másla s olejem a osmahneme na něm krátce celer, cibuli a rajčata.
  3. Přidáme vývar, mandle a rozmarýn a vaříme asi 15 minut.
  4. Tyčovým mixérem rozmixujeme na krém.
  5. V topinkovači opečeme chléb a nakrájíme ho na kostičky.
  6. V misce promícháme chléb s nadrceným česnekem a trochou olivového oleje.
  7. Polévku podáváme s připravenými česnekovými krutony, podle chuti přisolíme a připepříme.
Hodnocení: 7/10

Žádné komentáře:

Okomentovat