Ingredience
- 3 hermelíny
- 6 stroužků česneku
- 6 kuliček jalovce
- 6 sušených chilli papriček
- 6 bobkových listů
- 12 kuliček pepře
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- olej na zalití (řepkový, slunečnicový)
- Česnek nasekáme na plátky.
- Mleté koření smícháme, kuličky si připravíme na talířek.
- Hermelíny rozkrojíme podélně nejlépe hned jak je vyndáme z lednice, aby byly tužší a lépe se krájely.
- Do sklenice skládáme postupně vždy vrstvu česneku a koření a jednu půlku hermelínu. Půlky skládáme vždy rozkrojenou stranou nahoru. Po stranách zastrkáme bobkové listy a chilli papričky.
- Po naplnění sklenice ji zalijeme olejem tak, aby bylo vše ponořené.
- Necháme odležet minimálně 4-5 dnů v temnu a chladu.
Žádné komentáře:
Okomentovat