Ingredience (2 porce)
- 250g těstovin
- 100g slaniny guanciale (neuzená), možno nahradit normální slaninou
- 300-400g sterilovaných rajčat (jedna plechovka)
- 100g strouhaného pecorina (ovčí sýr), možno použít i parmazán, nebo grana padano
- 1dl vína
- olivový olej
- pepř
- Slaninu nakrájíme na hranolky a na troše oleje dáme do hluboké pánve rozpustit.
- Dáme vařit těstoviny do slané vody.
- Až je slanina už do hněda, přilijeme víno a necháme vyprchat alkohol.
- Přidáme rajčata, opepříme a necháme vařit. Pokud by omáčka příliš zhoustla, přidáme vodu z těstovin, omáčka musí zůstat tekutá.
- Až jsou těstoviny uvařené al dente, slijeme je a přidáme na pánev, dobře promícháme, přidáme polovinu sýra a necháme ještě chvíli provařit.
- Přemístíme na talíře a posypeme zbytkem sýra. Zakápneme trochou oleje a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat