sobota 15. ledna 2011

Penne all'Amatriciana

Klasické italské těstoviny, původem, překvapivě, z Amatrice. Opět jednoduché, opět vynikajcí. Místo penne je možné použít samozřejmě jiné těstoviny, třeba bucatini, špagety, podle chuti a toho, co je zrovna v kredenci.

Ingredience (2 porce)
  • 250g těstovin
  • 100g slaniny guanciale (neuzená), možno nahradit normální slaninou
  • 300-400g sterilovaných rajčat (jedna plechovka)
  • 100g strouhaného pecorina (ovčí sýr), možno použít i parmazán, nebo grana padano
  • 1dl vína
  • olivový olej
  • pepř
Postup
  1. Slaninu nakrájíme na hranolky a na troše oleje dáme do hluboké pánve rozpustit.
  2. Dáme vařit těstoviny do slané vody.
  3. Až je slanina už do hněda, přilijeme víno a necháme vyprchat alkohol.
  4. Přidáme rajčata, opepříme a necháme vařit. Pokud by omáčka příliš zhoustla, přidáme vodu z těstovin, omáčka musí zůstat tekutá.
  5. Až jsou těstoviny uvařené al dente, slijeme je a přidáme na pánev, dobře promícháme, přidáme polovinu sýra a necháme ještě chvíli provařit.
  6. Přemístíme na talíře a posypeme zbytkem sýra. Zakápneme trochou oleje a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat