neděle 30. ledna 2011

Špagety po uhlířsku (Spaghetti carbonara)

Oblíbené špagety, bohužel v Čechách připravované většinou se smetanou, která tam nemá co dělat.

Ingredience (2 porce)
  • 250g špaget
  • 100g slaniny
  • 50g parmazánu
  • 3 žloutky
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • petrželová nať
Postup
  1. Slaninu pokrájíme na menší kousky a dáme rozpustit na troše olivového oleje.
  2. Špagety dáme vařit do přádně osolené vody.
  3. V hrnku rozšleháme žloutky s parmazánem a pepřem (možno udělat až v pánvi, ale takhle je to jednodušší.)
  4. Až jsou špagety uvařené, vhodíme je do pánve se slaninou, která už by měla být do křupava a dobře promícháme.
  5. Odstavíme z plamene a vmícháme žloutky s parmazánem.
  6. Přidáme trochu nasekané petrželky a na talíři zakápneme olivovým olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat