sobota 28. dubna 2012

Lehký bramborový salát

Tradiční bramborový salát vyžaduje poměrně dost času na přípravu. Toto je lehčí a jednodušší varianta, která se výborně hodí jako osvěžující příloha k rybě nebo steaku v teplém letním dni.

Ingredience (2 porce)
  • asi 400g menších salátových brambor
  • 1-2 jarní cibulky
  • lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce vinného octa, možno použít citronovou nebo limetkovou šťávu pro obměnu chuti
  • 5 lžic olivového oleje
  • sůl
  • pepř
Postup
  1. Brambory uvaříme ve slupce (cca 15 minut) a po uvaření slijeme a zchladíme ve studené vodě. Jarní cibulku pokrájíme na větší kousky.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na 1cm silné plátky, případně jakkoliv jinak, to je na vás.
  3. V misce smícháme hořčici a ocet metličkou. Postupně přiléváme olivový olej a rychle mícháme, aby vznikla emulze (pokud vám to připadá jako recept na vinaigrette, tak vězte že to je vinaigrette).
  4. V míse opatrně smícháme brambory, cibulku a zálivku, aby se brambory příliš nerozpadly. Podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Uložíme asi na hodinu do lednice uležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat