sobota 4. ledna 2014

Noky s mangoldem

Rychlý recept na bramborové noky, neboli gnocchi s mangoldem. Stejně tak dobře by místo mangoldu mohl být i špenát.


Ingredience

  • 500g hotových noků
  • 300g listů mangoldu
  • 100ml smetany
  • hrst nastrouhaného zralého tvrdého sýra (parmigiano, grana padano, atd.)
  • menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Z listů mangoldu oddělíme řapíky, které jsou nahořklé a použijeme samotný list. Listy oblanšírujeme v horké vodě do změknutí a scedíme.
  2. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek nasekáme.
  3. Dáme vařit noky, aby byly hotové asi za 10 minut (podle druhu noků).
  4. Na oleji osmahneme česnek s cibulí do zesklovatění.
  5. Přidáme mangold, trochu podlijeme a pět minut podusíme.
  6. Přidáme smetanu a sýr a rozmícháme na omáčku do které přidáme nastrouhaný muškátový oříšek.
  7. Až jsou noky uvařené, dáme je do omáčky, dobře promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Odstavíme z plotny a přidáme natrhanou bazalku.
Na talíři můžeme ještě posypat trochou nastrouhaného sýra a zakápnout kvalitním olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat