neděle 10. ledna 2016

Zeleninové chilli s batáty

Ingredience (2 porce)

  • plechovka sterilovaných fazolí
  • plechovka sterilovaných rajčat (nebo čerstvá, pokud je sezona)
  • 2 stroužky česneku
  • půl pórku
  • 1 paprika (nebo 2 chilli, pokud chcete ostré)
  • volitelně další zelenina (mrkev, petržel, řapíkatý celer, kousek dýně)
  • 2 větší batáty (sladké brambory)
  • lžička mleté sladké papriky
  • lžička římského kmínu
  • lžička mletého koriandru
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Batáty omyjeme, propícháme vidličkou a dáme péct do trouby rozehřáté na 180 stupňů na 45 minut.
  2. V hluboké pánvi nebo v hrnci na oleji osmahneme nakrájený pórek a papriku a nasekaný česnek.
  3. Přidáme všechno koření a krátce osmahneme.
  4. Opláchneme fazole od nálevu a přidáme do pánve, spolu s rajčaty.
  5. Vaříme na mírném ohni asi 30 minut, pokud by směs příliš zhoustla, přidáme trochu vody nebo vývaru.
  6. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  7. Upečené batáty vyjmeme z trouby a podélně na jedné straně nařízneme a rozevřeme. Do vzniklé "misky" dáme uvařenou směs.
  8. Na talíři můžeme posypat něčím zeleným (čerstvý koriandr, petržel, nasekaný pórek). Hodí se také avokádo nasekané na kostičky.

Žádné komentáře:

Okomentovat