sobota 13. února 2010

Polévka z červené čočky

Ingredience

Na přípravu poměrně jednoduchá a vydatná polévka, původem pravděpodobně z Indie.
  • 120g červené čočky
  • 400g sekaných sterilovaných rajčat (plechovka)
  • 200ml kokosového mléka (malá plechovka)
  • 0,5l zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z jedné limetky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • půl lžičky kurkumy
  • špetka chilli (podle toho, co kdo snese)
  • máslo
Postup
  1. Nakrájíme česnek a cibuli, obojí osmahneme na másle.
  2. Přidáme všechno koření a mírně osmahneme.
  3. Přidáme rajčata, čočku, kokosové mléko, vývar, šťávu z limetky a dolijeme asi půl litrem vody.
  4. Vaříme půl hodiny, případně přidáme vroucí vodu, pokud by byla polévka příliš hustá.
  5. Dosolíme a podle chuti můžeme připeřit.
Polévku podáváme s indickým chlebem, nebo s opečenou tortillou, popřípadě chlebem.

1 komentář: