sobota 27. února 2010

Těstoviny s listovým špenátem

Rychlá večeře nebo oběd. Lehké jídlo bez masa, které ale chutná výborně.

Ingredience
  • 300g těstovin (pokud chcete jíst zdravě tak celozrnných)
  • 400g listového špenátu (může být mražený)
  • 120g ricotty (půl kelímku)
  • 150ml smetany
  • 50g parmezánu
  • 2 stroužky česneku
  • půl lžičky mletého muškátového oříšku
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
Postup
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu, samozřejmě al dente.
  2. Špenát podusíme asi 10 minut v troše osolené vody a slijeme.
  3. Na dvou lžících oleje v hluboké pánvi chvilku osmahneme bazalku a špenát.
  4. Přidáme zbylé ingredience a dobře promícháme. Trochu parmezánu si necháme na posypání nakonec.
  5. Asi 10 minut povaříme. Průběžně mícháme, pokud by byla omáčka příliš tuhá, přidáme trochu vody aby se potom dobře míchala s těstovinami. Podle chuti osolíme a opepříme.
  6. Smícháme v pánvi s těstovinami, rozdělíme na talíře a podáváme posypané parmezánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat