pondělí 13. června 2011

Buřty na pivu

Tento recept jsme poprvé vyzkoušeli už za studentských let na Strahovských kolejích. Buřty na pivu se výborně hodí jako chuťovka k pivu, nebo třeba jako předkrm.



Ingredience (na předkrm pro dvě osoby)
  • dva špekáčky
  • jedna cibule
  • deci piva, nejlépe černého
  • lžíce kvalitního ostrého kečupu
Postup
  1. Buřty oloupeme, podélně rozkrojíme a z druhé strany ještě mírně nakrojíme do estetických ornamentů, případně jakkoli jinak--prostě jde o to, aby se omáčka mohla dostatečně "nasáknout".
  2. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
  3. Buřty potřeme kečupem, vložíme do zapékací misky, posypeme a obložíme cibulí a zalijeme pivem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 20 minut, občas nabereme omáčku a buřty jí potřeme.
Podáváme s chlebem a můžeme k tomu dopít zbytek piva.

Žádné komentáře:

Okomentovat