úterý 21. června 2011

Medové brambory

Tento jarní recept na lehkou a zdravou večeři máme od rodičů Táborských, kteří jsou z pochopitelných důvodů experti na recepty s medem.



Ingredience (2 porce)
  • 400g nových brambor, nejlépe malých
  • dvě lžíce olivového oleje
  • dvě lžíce medu
  • dvě hrsti hrášku (nebo malá plechovka sterilovaného, pokud nemáme čerstvý)
  • půl hlávky salátu
  • 150g sýru Lučina
  • sůl a pepř
Postup
  1. Pokud používáme čerstvý hrášek, necháme ho asi pět minut lehce povařit v troše osolené vody a slijeme.
  2. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Po uvaření větší brambory nakrájíme na kousky velikosti sousta, malé brambory můžeme nechat v celku.
  3. V pánvi rozpálíme olej a přidáme med. Necháme zkaramelizovat a přidáme brambory. Dobře promícháme, aby se brambory pokryly vrstvou zkaramelizovaného medu. Necháme za občasného míchání vytvořit kůrčičku.
  4. Mezitím, co se opékají brambory, smícháme hrášek s Lučinou a salátem a necháme na mírném ohni prohřát. Směs osolíme a opepříme.
Na talíře rozdělíme brambory a hrášek se salátem. Brambory na talíři osolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat