sobota 11. června 2011

Utopenci

Česká klasika, která nikdy nezklame. Základem jsou samozřejmě kvalitní špekáčky z masa. Nápověda: Pokud kilo špekáčků stojí 49,90 Kč, pravděpodobně jsou z ledasčeho, jen ne z prasátka.


Ingredience (množství na sklenici na obrázku)
  • 4 špekáčky
  • 2 cibule
  • půl litru octa
  • 10 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 bobkových listů
  • dvě lžičky hořčičného semínka
  • dvě lžičky cukru
  • lžička soli
Postup
  1. V hrnci svaříme ocet se stejným množstvím vody a se vším kořením asi 5 minut, aby vznikl náš lák.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka.
  3. Špekáčky oloupeme a podélně rozkrojíme.
  4. Do sklenice postupně skládáme vrstvy špekáčků a vrstvy cibule. Špekáčky ještě před vložením do sklenice opepříme mletým pepřem.
  5. Sklenici zalijeme teplým lákem, aby bylo vše ponořené.
  6. Necháme vše alespoň týden uležet v temnu a chladu.
Podáváme s chlebem a pokud možno s vychlazeným pivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat