sobota 25. června 2011

Hovězí plátky s mozzarellou

Velmi jednoduchý recept italské kuchyně ideální pro rychlou večeři.



Ingredience (2 porce)
  • dva plátky hovězího (třeba roštěná nebo nějaké zadní)
  • menší mozzarella (asi 100g)
  • lžíce koncentrovaného rajského protlaku
  • čerstvá bazalka
  • půl lžičky sušeného oregana
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • hladká mouka
Postup
  1. Hovězí plátky překryjeme fólií a plochou paličkou rozklepeme na tenké plátky. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  2. Na pánvičce rozpálíme olivový olej a plátky na něm z obou stran krátce opečeme.
  3. Protlak rozmícháme ve sklenici asi ve 100ml vody a přilijeme na pánvičku. Necháme pět minut povařit.
  4. Plátky hovězího posypeme oreganem a naklademe na ně plátky mozzarelly a bazalku.
  5. Pánvičku strčíme do předehřáté trouby na tři minuty, aby se mozzarella roztavila.
Podávat můžeme jen tak se světlým chlebem, nebo s těstovinami. Pokud chceme podávat s těstovinami, uděláme více omáčky a těstoviny po vyjmutí masa proházíme s omáčkou v pánvi.

Žádné komentáře:

Okomentovat